”Pistetään, pistetään, banaania poskeen
kisaoweela, kisaoweela!“ Koko laulun hieman arveluttavat sanat saavat jäädä siteeraamatta, mutta tuo "banaania poskeen" on hauska.
Tuntematta itseään mitenkään simpanssiksi, ei edes bonoboksi, niin aamunsa nami-hiiri aloittaa banaanilla, sekä kupillisella kahvia ja miettii sitten vasta mitä syö muutamaa tuntia myöhemmin aamiaiseksi. Tästä varhaisaamun aloituksesta  on tullut suorastaan pakonomainen tapa. Banaania löytyy siis miltei aina, mutta erikseen on ostettava ne  yksilöt, joita suunnittelee laitettavaksi kakkuun.
Banaani eli 'Musa sapientum' raaka-aineena kuivastakin kakusta tulee mehukas ja maittava kahvikakku. Sellainen paistui upouudessa, 'Nordic Waren' alumiinisessa vuoassa, joka on selvästikin suora kopio  1950 – luvun kauniista kuparisesta kakkuvuoasta, kuten sarjan muutkin vuoat. Tuohon aikaan kuivat kakut olivat viikonloppujen tavallista herkkua ympäri maailmaa. Ja monessa perheessä vispilän varressa olivat tietenkin perheen nuoriso.
Banaaninen kahvikakku
5 dl kakkujauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 dl (kirsikka)piimää tai jogurttia
150 g voita
3 kypsää banaania ( tai 2 banaania + 1 dl karpaloita)
2 tl  kanelia+kardemummaa
Resepti on sveitsiläinen ja Antikvariatista hankitun kakkukirjan lehtien välistä löytynyt, ilman tarkempia selitteitä. Nami-hiiri tekee tämä kakun yleensä jonkin samantyylisen reseptin ohjeita noudattaen esimerkiksi:
  • Sekoita mausteet ja sokerit kulhossa, siivilöi sekaan jauhot, mausteet. 
  • Sulata voi, jäähdytä ja sekoita joukkoon munat, piimä, sekä  banaanisurvos - ja karpalot jos käytät niitä.
  • Yhdistä kaikki samaan kulhoon nostellen kevyesti puuhaarukalla  tasaiseksi.
  • Voitele ja vuoraa kakkuvuoka mannaryyneillä.
  • Paista 175°C asteisen uunin ala/keskitasolla 45 min ajan.
Tuore, mutta keltainen banaani on hyvä kuidun, C-vitamiinin, B6-vitamiinin, kaliumin ja magnesiumin lähde.
nami-hiiri