Sulata ja sekoita
Tämä on kaiketi yleisin tapa valmistaa muffinsseille taikina. Sunnuntain aamuun se sopii mainiosti. Ellei ihan pahasti sekoa tekemisissään, niin tuloksena on kevyttä ja mehevää leipomusta teen tai aamukahvin seuraksi. Eli yksinkertaisemmillaan - jauhoja kulhoon muiden kuivien aineiden kanssa. Ja sitten tärkeä operaatio, ’se’ kuoppa keskelle odottamaan sulanutta voita ja sen jäähtymistä.
Voin sulaessa vatkataan munat ja maito kuohkeaksi. Tämäkin kaadetaan kuoppaan.
Kaikki aineet sekoitetaan metallisella lusikalla hellin ottein, jotta aineet sekoittuvat. Sitten seuraa leipomukselle tehdyn vuoan tai paperiformujen täyttö. Ennen paistamista halutessaan voi laittaa jotain murukuorrutetta pintaan. Se antaa makua ja vaihtelua!
Vuohenjuustomuffinssit tomaatilla
(6 isoa tai 12 pientä)
Kuivat ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Kosteat ainekset:
3 munaa
125 g suolatonta voita sulatettuna
2,5 dl maitoa
( tai maidon tilalle piimää tai maustamatonta jogurttia )
Täytteeksi sopii:
200g vuohenjuustoa ja tomaattia - tai mitä mieli tekee
200g vuohenjuustoa ja tomaattia - tai mitä mieli tekee
- Laita uuni lämpiämään 200°C asteeseen, paista uunissa n. 20 minuuttia.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !