sunnuntai, 23. tammikuu 2011
Pikkuleipä, kuin nappi!
Napista voi tehdä asiaa enemmänkin, hieman 'tikun' tapaan. Elämää niihin saa elintarvikevärejä käyttämällä ja makua erilaisilla mausteilla. Näitä voisi napostella Ystävänpäivänä tai tehdä sydännappeja!
Nappi juttu kahvin ja teen kanssa !
- noin 45 kpl -
380 g jauhoja
120 g tomusokeria
ripaus suolaa
250 g kylmää voita
2 kananmunan keltuaista
1 rkl kaakaojauhoa
- Sekoita jauhot, tomusokeri ja suola keskenään.
- Palottele voi pieniksi paloiksi ja hiero edellisten joukkoon. Lisää keltuaiset ja vaivaa.
- Puolita taikina. Lisää toiseen puoliskoon kaakaota tai elintarvikeväriä, sekoita tarpeen mukaan.
- Kääri taikinat folioon ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi.
- Esikuumenna uuni 175 °C, kiertoilma 155°C.
- Kauli taikinat n. 3 mm paksuisiksi ja tee nappeja vaikka erikokoisten tyllien avulla pistele nappeihin reiät.
- - Voit myös rullata taikinan pötköksi ja leikata siitä nappisiivuja, muista reiät. Tällöin napit ovat aikalailla samankokoisia. -
- Paista 10 min.
- Anna jäähtyä, pöllyttele tomusokeria pintaan.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !