sunnuntai, 23. tammikuu 2011
Pikkuleipä, kuin nappi!
Napista voi tehdä asiaa enemmänkin, hieman 'tikun' tapaan. Elämää niihin saa elintarvikevärejä käyttämällä ja makua erilaisilla mausteilla. Näitä voisi napostella Ystävänpäivänä tai tehdä sydännappeja!
![](http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/9/91392/1348525711_img-cc0c9e60e6fed8973ecdcbb149a593a4.jpg)
Nappi juttu kahvin ja teen kanssa !
- noin 45 kpl -
380 g jauhoja
120 g tomusokeria
ripaus suolaa
250 g kylmää voita
2 kananmunan keltuaista
1 rkl kaakaojauhoa
- Sekoita jauhot, tomusokeri ja suola keskenään.
- Palottele voi pieniksi paloiksi ja hiero edellisten joukkoon. Lisää keltuaiset ja vaivaa.
- Puolita taikina. Lisää toiseen puoliskoon kaakaota tai elintarvikeväriä, sekoita tarpeen mukaan.
- Kääri taikinat folioon ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi.
- Esikuumenna uuni 175 °C, kiertoilma 155°C.
- Kauli taikinat n. 3 mm paksuisiksi ja tee nappeja vaikka erikokoisten tyllien avulla pistele nappeihin reiät.
- - Voit myös rullata taikinan pötköksi ja leikata siitä nappisiivuja, muista reiät. Tällöin napit ovat aikalailla samankokoisia. -
- Paista 10 min.
- Anna jäähtyä, pöllyttele tomusokeria pintaan.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !