Viime vuonna opitusta makeiskuusesta ei nami-hiiri ole luopunut. Ei myöskään vuosia sitten ideoiduista joulun kukkakimpuistaan tai 'tähtisestä' hyytelöstä. Mutta jotain uutta 'perinteisestä' poikkeavaa on aina mieleessä ja kokeilussakin. Vuodessa on 10 kuukautta aikaa katsella ja painaa mieleensä havaintojaan makealla rintamalla. Sitä jäävätkö ne vain testausasteelle hiiri pohdiskelee sitten iltaisin, mahdollisesti, mutta ei ihan varmasti !
 
Mallin mukaan se olisi pitänyt pohjustaa pikeerillä valkoiseksi, mutta näkyy se 'hymy' näinkin.Formuna voi käyttää myös viisi sakaraista 'tähtipiirasmuottia', sydäntä, piparireunaista formua ja miksei isoa kuusta tai lumihiutalettakin. Ei mikään uusi idea, sillä vuosia on leipojat pursotelleet 'hyvää joulua' ja muita tekstejä pipareihin. Tähti on tehty kaupan valmiista murotaikinasta ja paikallisen tavan mukaan paineltu noin 1/2cm paksuisesta taikinasta. Pikkuleivät ovat harvoin valmiina alle sentin.
 
 
...ja kukkia, niitä pitää olla joulunakin! Loput, suurella vaivalla kaulitusta, turhan suuresta mantelimassasta oli päästävä eroon jotenkin.  Sitä löytyy kahden pehmeän piparinkin välistä! Niistä pipareista myöhemmin, joku toinen päivä lisää.
 
Mukavaa tunnelmallista iltaa kaikille, sekä onnittelut päivänsankarittarille: 
Anna, Anne, Anni, Anu, Annikki, Annukka, Annika, Anneli, Annette !
 
nami-hiiri