Vuonna 1977 valmistunut  elokuva 'Jäniksen vuosi' on tehty pari vuotta aiemmin ilmestyneen, Arto Paasilinnan, romaanin pohjalta. Elokuvassa näyttelee Antti Litja tarinan turhautunutta mainosmiestä Kaarlo Vatasta, - kirjassa ammattina on toimittaja - joka kesäisellä työmatkallaan löytää vahingossa vammautuneen jäniksenpoikasen. Hän päättää sitten olla palaamatta kotiin sillä kertaa ja lähtee jäniksen kanssa kiertämään Suomea.....

Vuosi 2011 on kiinalaisen kalenterin mukaan jäniksen vuosi. Se tosin alkaa vasta 

helmikuun alussa. Eli näillä kummallakaan asialla ei ole mitään varsinaista tekemistä vuoden 2010 vaihtumisella muutaman päivän päästä uuteen vuoteen 2011. 

Mutta vaihtuipa vuosi missä tahansa ja milloin vain niin sitä juhlitaan iloisesti perheen ja ystävien kanssa. Kauniit, värikkäät, taivaalle hajoavat ilotulitteet kuuluvat juhlintaan. 
Usein nautitaan hieman kuplivaa, joka voi yhtä hyvin olla Champagne, kuin ’Pommac’ ! – Jälkimmäinen on alkujaan vuodelta 1918 ja alkuperältään ruotsalainen hiilihapotettu virvoitusjuoma, joka on tehty omenoista ja rypäleistä. Juoman valmistamiseen käytettävä tiiviste on kypsytetty tammitynnyrissä vähintään kolme kuukautta. Sen resepti on tietenkin salainen, mutta sen sanotaan sisältävän 25 eri hedelmälajia. Juoma oli suunniteltu alkoholittomaksi viinin korvikkeeksi. 

Valinnan mukaan molempien kaveriksi maistuu pientä sormin syötävää suolaista tai makeaa ja hyvää ! 


Kuivattuja aprikooseja, Auran ja pistaasimanteleiden kera.
Kapealle leivän palalle päärynästä  siivu, mukaan maustettua juustotahnaa ja saksanpähkinää rouhittuna.

   
Silputtua purjoa kalatahnan ja  rapean keksin/leivän päällä.
Suikaloituja, marinoituja vihanneksia endivillä.
Kaikkia on testattu ja nautittu syksyn mittaan kotona tai kylässä.  'Sushia' kakun muodossa oli maistuvaa kokeilua. 
Kaikki nämä tarjottavat valmistuvat hyvin nopeasti ja ilman, että keittiössä pitäisi 'asua'!
Näiden lisäksi vielä muutamat edellisen postauksen läpyskät  esivalmiiksi, niin ovikello saa soida ja liukuminen=Rutsch alkaa !
Einen guten Rutsch ins neue Jahr 2011! 

nami-hiiri