Hyvät uutiset alkuun - tänään on saapunut kaksi kolmesta seikkailija-rasiasta perille. Varmaan se kolmaskin löytää tiensä! - Postissa ei ollut ruuhkaa, niin hieman tiedustelin alkukuun posteista. Nami-hiiri hoksasi esittää nyt oikean kysymyksen, johon sveitsiläinen kaavake ei antanut netissä mahdollisuutta. - Virkailija otti puhelun Berniin ja muutamaa minuuttia myöhemmin selvisi, että parina päivänä oli kaikki postit Suomeen laitettu varmuudeksi pintapostina. Tämä niin sanottu B-postitus vie aikaa 10-14 päivää! Yksinkertaista. Ei tullut vain mieleen, koska lähetykset oli merkitty A-postiksi eli ilmateitse, Par Avion kulkevaksi ! Nami-hiiri on onnellinen, eikä  aio lopettaa postissa asiointiaan. 
Nyt voidaankin sitten taas leivoskella ja hassutella, vaikka "hunajaisella majavalla". Tämä aito sveitsiläinen leipomus tulee Appenzelleristä tai heidän on suosiolla annettu se omia. - Hieman samaan tapaan leipomuksella on alueellinen perinne, kuten Kuopion kalakukollamme! Erikokoisina herkkuina sitä valmistetaan kyllä ympäri maata ja ympäri vuoden. Vaikka 'Biberliä' saakin kaupoista ympäri vuoden, niin 'pikku-majavat' ovat aina joka mummon joulun leipomusten listalla. Tarkempi historia jäi muilta kiireiltä nyt tutkimuksissa hieman kesken - hiiri lisää tähän tai postaan myöhemmin ihan erikseen. 
Itse leipomus alkujaan on aika koruton, ehkä ankeakin ulkoisesti, mutta makea, pehmeä piparkakku, jonka sisällä on ainoastaan marsipaania. Täytteen vuoksi moni kulkeekin ohi, mutta jää auttamattomasti yhtä kokemusta paitsi. - Joulutorilla käydessään ei nami-hiiri  viitsinyt kaivaa kameraa esiin. Kuva jäi ottamatta ja unohtui kotonakin, siksi olin hieman murheissani niistä 'seikkailija' rasioistakin. On nimittäin erittäin harvinaista edelleenkin, että 'majavia' yleensä koristellaan muutoin, kuin reliefillä  eli kohokuvan taikinaan tekevällä muotilla. Muotona on silloin  aina suorakaide tai neliö. Turisteja varten ne pakataan tylsästi muovikelmuun. Tavallisinta on laittaa värikäs vanhanaikainen kiiltokuva joulupukista tai enkelistä kelmun alle, pääsiäisenä tipun kuva.....
'Biber-li' eli 'pikku-majava' noin 3cm x 4cm x 2 cm, 50 kpl:
125 g hunajaa
75 g sokeria
2 rkl öljyä
3 rkl maitoa tai vettä
200 g vehnäjauhoja
2 tl piparkakkumausteita
0,5 tl leivinjauhetta
Täytteeksi: 
250 g leivonta marsipaania 
( 1 rkl elintarvike ruusuvettä )
Voiteluun:
joko pelkkää (kahvi)kermaa  tai seos: 1-2 rkl vettä + 1 tl Maizenaa/perunajauhoja + 2 rkl hunajaa
1. 
Hunaja, sokeri, öljy ja maito sekoitetaan kattilassa hieman lämmittäen ja  samalla sekoittaen. - Ruuseveden voi lisätä myös tässä vaiheessa ja jättää sitten marsipaanista pois. -  Vedä kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. - Lisää jauhot, mausteet ja leivinjauhe hunajaseokseen.  - Vaivaa taikinaksi ja peitä leivinliinalla 1 tunniksi huoneenlämmössä  tai anna seistä yön yli jääkaapissa. 
Vaivaa taikinaa hetki vielä. Jaa taikina muutamaan osaan leivinpaperin päälle.2.
Muotoile marsipaanista kapea pitkä pyöreä tanko, noin 1,5 cm halkaisijaltaan, johon olet sekoittanut ruusuveden, jos käytät sitä!
Peitä ja laita sivuun. Kauli taikina jauhojen avulla pitkäksi suorakaiteeksi. Leveys niin, että saat taikinan käärittyä hyvin marsipaanitangon ympärille,  ei siis kääretortun tapaan!
Laita marsipaanista saman pituinen tanko keskelle ja kääri taikinan pitkät sivut yhteen. Painele reunat hyvin ja käännä sauma alapuolelle. Litistä aavistus, leikkaa pötkylä vinosti paloiksi ja palat vielä kahtia vinokolmioiksi.
3. 
Sivele Biberlit ennen paistamista kermalla.
Paista uunin keskitasolla 180°C noin 15-20 minuuttia.
Poista uunista ja sivele uudelleen  kuumina kermalla. Anna jäähtyä. Ripottele päälle tomusokeria tarjoiltaessa.

nami-hiiri