Nami-hiiren kotoa saa mustaa väriä etsimällä etsiä. Vaatekaappiinkin ilmestyi ensimmäinen musta hame ja housupuku vasta kymmenen vuotta sitten. Ja viime talvena Ikeasta hankitut mustat tuikkulautaset. Mustan on tarvittaessa aina korvannut tumman harmaa tai yön sininen. Punaisen kanssa on toisin. Sitä ei hiiri ole koskaan harrastanut, tietoisesti karttanut, eikä koskaan miettinytkän millään korvata. No toki punaista löytyy taas kohta esille laitettavista joulun koristeista ja pieninä osasina muulloinkin joissain suuremmissa kokonaisuuksissa. Niin, ja kirjahyllyillä on punaista. Ei hiiri sentään ole repinyt punaisia kirjanselkämyksiä pois. Mutta aikakausilehtien paikka on pinojen alimmaisina, jos kannessa on paljon punaista .
 
Koiran kotona on paljon mustaa, punaista, valkoista, tummaa puuta. Mustasta huolimatta ilme on valoisa ja avara. Koirakin on musta!
Tänään olemme, hiiri ja koira,  puuhastelleet keittiössä. Annostelleet koiralle ruokaa valmiiksi pusseihin ja samalla paistelleet pakastimesta löytyneitä erilaisia taikinan loppuja. Käyneet läpi leivonta blogeja ja lehtisiä matkien, sohlaten ja siivoten. - Olemme tyytyväisiä päivän askarointiin. Keittiö kiiltää. Mitään ei tarvitse lähteä huomenna etsimään, sillä mitään emme rikkoneet.
 
 
Kaikenmoista testausta on nyt pöytä täynnä. On tehty pipareita, jotka ovat keski-eurooppalaisen ympäristön mukaisesti paksuja, useinmiten 1 cm paksuisia.
 
Mutta nami-hiiri on aivan pökerryksissä käytyään äsken Mansikkamäellä ja muissa ihanissa blogeissa.Tampereelle Kädentaidot tapahtumaan etarvitse viikonloppuna matkustaa tai loppukuusta Helsingin Messukeskukseen, kun voi tehdä rengasmatkan klikaten blogista toiseen. Taidolla toteutettuja ideoita ja osaamista löytyy. 
 
nami-hiiri
 
 
Minulla on ihan oma suuri 'koirankeksi' -purkki. Sain sen Emännältäni. Sillä ei kai ollut tyhjälle purkille parempaa käyttöä. 
Terveisin FURIO, nami-hiiren kaveri