Melkein joka asiaan nami-hiiri löytää yhteyksiä näkemistään elokuvista. Innolla hiiri odottaa torstaina alkavaa kansainvälistä ‘Zürich Filimfestival’ -tapahtumaa. Tänä vuonna ‘Golden Icon’palkinnon tulee vastaanottamaan Michael Douglas. Samalla saa ensi-iltansa hänen uusin elokuvansa: Wall Street II “Money never sleeps”.
 
Edit: Järjestäjien taholta on ilmoitettu, että palkinto annetaan viime vuotiselle saajalle, Roman Polanskille, jonka pääsy estettiin juhlatilaisuuteen viime syyskuussa lentokentällä tapahtuneen pidätyksen vuoksi. - Michael Douglas on estynyt matkustamaan sairauden vuoksi. - Nami-hiiri ei ole harras Polanskin ihailija, mutta kieltämättä mies on tehnyt muutamia erittäin hienoja ja mielenkiintoisia filmejä hiirenkin makuun. Kyllä hän palkinnon ansaitsee.
 
“Vihreän timantin metsästys” oli Kathleen Turnerin, mainion Danny DeViton, sekä Michael Douglasintähdittämä. Elokuvan ohjasi vuonna 1984 Robert Zemeckis.
 
Tällaiset ajatukset pyörivät nami-hiiren keittiössä, kun syntyi leivosta. Iltalehdessä oli tänään ‘Mont Blanc’ -leivoksen ohje, ilmeisesti alkujaan Gloria-lehdessä olleesta reseptistä. Leivoksen väitetään olevan suositumpi Tokiossa, kuin kotimaassaan Ranskassa.  
 
 
'Vihreän timantin metsästys' leivoksena. 
 
Kun leivosta tekee mieli, sitä on tehtävä. Jääkaapissa oli joku päivä sitten avattu kastanjapyretuubi ja  avattu purkki, vihreää ‘Jumalten ruokaa’. Ne piti käyttää pois. Kahviloiden kakkupalat vastaavat kooltaan ainakin kolmea 'hiiren kolon' leivosta, joten yksi itse tehty leivos päivässä,  varmaan laihduttaa, positiivisesti ajatellen  .
 
Tämä vihreä Dr. Oetkerin ’Götter Speise’ (= liivatetta, sokeria ja aromaattista kumariinia) on säästeliäästi käytettynä herkkua vaniljakastikkeen kanssa. Tuotteen sisältämä ’kumariini’ esiintyy monessa luonnon kasvissa. Kaneli on näistä yksi. – Vuosia sitten sai ainakin ’reilun kaupan tuotteissa’ ostaa Ceylonin kanelia, joka on tutkittu vähiten kumariinia sisältäväksi kaneliksi. - Kotimaa saa taas pisteitä, sillä tullilaboratoorio pitää siellä tarkkaa vahtia ihmiskeholle haitallisista aineista.
 
Kaikkea kohtuudella, on hyvä motto kenelle tahansa. Nami-hiiren kokoisen herkuttelijan sopii nauttia 2mg mukavan makuista, ’kummallista’ kumariinia vuorokaudessa. Eikä ole mitään huolta, jos muistaa, ettei pipareita ja korvapuustejakaan sovi syödä ihan joka päivä, ja että riisipuuroon voi laittaa kanelin sijasta voisilmän! Tuohon 2mg:an joka voisi olla 2,5 milligrammaakin, on nami-hiirihuomioinut myös kosmetiikan sisältämän  kumariinipitoisuuden mahdollisuuden.
 
Mutta jos löytyy yhtä aikaa kaupan hyllyltä punainen, keltainen ja vihreä Dr. Oetker -purkki hyytelöä, niin nami-hiiri aikoo kokeilla 'liikennevaloja' ! 
 nami-hiiri