Heinäkuu ja kierroksen  III osa ‘omena’
Pienen, ihanan mutkattoman kesävieraani lennettyä takaisin kotiin, on nami-hiiri seurustellut ihanien, mutkattomien, suomalaisten aikuisten kanssa. Kiirettä on pitänyt, eikä ole kotona ehtinyt muuta kuin kääntyä. Tulevia syksyn töitäkin on toisella kädellä pitänyt laittaa alulle. 
Tänään palatessani tyhjentelin kirje- ja pakettilaatikkoa. Iloinen yllätys oli paketti-osiossa odottamassa. Kuvaan sen sisällön aamun kirkkaudessa, mutta en malta olla kirjoittamatta heti, jälleen kerran ajatuksella ja oivalluksin kootusta paketista. 
Vielä en tiedä kuka parini on ollut tällä SLY11 kierroksella. - Samaa ‘muistamattomuutta’ muuten poti nami-hiirikin laittaessaan viimeisen paketin alkuviikosta matkaan. On kiva pitää myös oma SLYni jännityksessä mahdollisimman pitkään.  
  •   ‘FruitCase’ omenan vihreä ja muotoinen säilytys-/kuljetusrasia. Design on suomalaisen   Elli Lehtosen. 
  • Omenahilloa, jonka SLYni on arvattavasti itse valmistanut. 
  •  ‘Muffinssikoukku’, ei kaksi ilman kolmatta ! 
  • Lempisuklaatani ‘Da-Capoa’ - kolme kappaletta  
  • Ruotsalainen pieni -paistinpannu kananmunalle tai pienelle pannukakulle. Se on non-stick, johon ei mikään kärähdä.  Heti piti kokeilla - minipaistinpannussa keraamisella liedelläni paistui kananmuna  kivan paksuksi ! Siitä tulee suosikki.
  • Käsin kirjoitettu kirje, jota arvostan. Hän kertoo, ettei omenat ole vielä kypsiä Suomessa. Paketin sisältö on kuitenkin 'omenainen'. Ja hän muistaa, että jotain muutakin piti kirjoittaa, mutta sitten iski se 'muistamattomuus'  .
  •   'Omenalätyt’-resepti    (annoksesta tulee noin 12 isoa) :
5 dl maitoa
3  munaa
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ dl öljyä 

Sekoita kaikki ainekset, paitsi omenat yhteen. Anna turvota 30 min. jääkaapissa. 
Lisää taikinaan vielä   2 omenaa raastettuna.
      Paista pannulla kullan ruskeiksi ja nauti!


Nami-hiiri on ollut hyvin onnekas SLY-kierroksilla. Hiiri on osallistunut kahdesti  ja onnetar on suonut todella ihanat SLYit 'mennen tullen' eli myös omat muistettavat.  Ei mitään 'känkkäränkköjä', vaan mukavia ihmisiä.
Iloitsen suuresti, kun ystäväni paljastuu. Hänellä on hienoja ajatuksia, maukkaita reseptejä jaettavaksi ja ennen muuta huumoria! Odottelen rauhallisesti hänen ilmoitustaan, tavalla tai toisella. En menetä uniani tai kävele pitkin seiniä, enkä jyrsi vaivalla kasvatettuja kynsiäni. 
KAUNIS KIITOS, MUKAVA TUNTEMATON !

nami-hiiri