Viime marraskuussa oli  Pariisissa monella tapaa mielenkiintoinen Salon du Chocolat katselmus, josta silloin muutamat rivit kirjoittelinkin. Ja siitä ihmeellisestä kapistuksesta, jonka Havardinarvostetut professorit ja Le Laboratoire oli yhteistyössä kehitellyt. Yhteistyö on valttia, saavutukset jäävät sitten nähtäviksi.
Ilmeisesti 'sukkela' henkäys on muitakin askarruttanut, kuin nami-hiirtä, sillä lähetystä piti odotella aika monta viikkoa. Joku toinen blogilainen (?) esitteli pari viikkoa sitten myös omaansa.  - Hetken aikaa olen odotellut jo SLY11 kesäkuun pakettiakin saapuvaksi, mutta ihana SLYni tuntuu olevan leikkisä jekkuilija, koska antaa pikku-hiiren odotella ja pyöriä jännityksessä! Terveisiä vain, ei minulla ole mitään hoppua!  
Suklaata 500g,  20g  ja vaivaiset 8 'henkäystä' ei sen enempää !
Mutta tuo huulipunaa muistuttava ruskea kapine saapui vihdoin tänään. Valmistaja oli kyllä ilmoittanut asiallisesti viiveistä ja aikataulusta. Aika mielenkiintoinen, joskin tylsän näköinen puikko Sen mukana oli kehittelyhistoria ja tietenkin kuvallinen opastus. Pienellä veto liikkeellä puikko avataan, mutta mitään ei mistään irroteta. Puikko asetetaan puoliksi suuhun. Mistään ei myöskään paineta, mutta henkäistään nopeasti. Ja se on siinä. Suklaan makua on hetkessä hieman kielellä ja aistittavana koko suussa, pienen hetken!
Sanoisin keksinnön olevan hienon, mutta mitään tosi hienoutta siitä ei löydy nautiskelijalle. En muuten usko, että edes laihduttajallekaan. Helpompi tapa on puraista rohkeasti suklaasta ja lähteä sitten lenkkipolulle kuluttamaan ne suklaan mukana puraistut kalorit   . Hyvä keino on myös olla käyttämättä hissejä.
Suklaa 'Le Whif' sai tilaisuutensa, mutta nami-hiiren suosikiksi se ei yllä, ei edes kesän helteellä. Se olisi pienempi kantaa pienessä laukussa, kuin DaCapo, mutta maku voittaa 'henkäyksen'.  
Lisää tarinaa löytyy sivulta: www.lewhif.com