Pääsiäinen osa XVII
En katso pakottavaa syytä olla ortodoksi nauttiessaan pashaa - makeaa rahkasta valmistettua pääsiäisherkkua. Hämmäytyksekseni en löytänyt mistään blogista sitä valmistetun täksi pääsiäiseksi. Kaikkia blogeja en tietenkään käynyt läpi. Kaupasta en löytänyt karkeaa rahkaa, josta olen sitä aiemmin tottunut valmistamaan, kuten rahkapiirastakin. Tällä kertaa käytin korviikkeeksi tavallista maustamatonta purkkituotetta, kermaa, säilöttyjä aprikooseja, appelsiinisukaattia, inkivääriä ja pistaasimantelia, koska tavallisia manteleita en suurennuslasin avullakaan kaapistani löytänyt. Ei oikeastaan suurikaan ihme, sillä napostelen niitä hyvin usein. Jääkaapissa 'hälyyttävästi' punoittavat mansikat saivat tehtävän koristaa toista jälkiruokaa, jonka asettelussa käytin erään mestarin jälkiruuasta äskettäin mieleen jäänyttä mallia.
Aprikoosin puolikkaan seuraksi olen laittanut kevyesti hyydytettyä rahka-appelsiini-aprikoosiseosta. Sitä tuli vahingossa hieman runsaasti maljan koloon, joten siitä syntyi idea 'paistetusta munasta'! Kaupan ja kodin välillä hieman rikkoutunut, ainoa itselleni ostama 'prinsessa' -yllätysmuna, sai sekin oman tehtävänsä jälkiruoka-annoksessa. Ja oikeastaan vain siksi, että se oli tehty kahdesta erilaisesta puoliskosta, suklaisesta ja 'suklaattomasta'.
Tässä vielä kuva siitä naapuria ilahduttaneesta pupusta. Kultainen paperilautanen on tässä sopiva alusta, sitä ei tarvitse tiskata, eikä palauttaa. Silikonivuuan kanssa en ole vieläkään ihan paras kaveri, koska taas oli 'palaminen' lähellä. Pitäisiköhän laittaa tuplasti leivinpaperia sen alle?
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !