22. huhtikuuta 2010

Piiras 'kulta' ja tortusta pilkistävät vihannekset !Luin kuun ensimmäisellä puoliskolla Aleksin, "Viva ciabatta" -blogista, 'tomaattipiiras-kullasta'. Hän kirjoitti niin ihanasti suosikki vihanneksistani, että ajattelin hänen vähintäänkin halaavan piirastaan. Tapansa mukaan hän ilmoittaa, ettei sen kummemmin lukaissut reseptiä, joten ei minullakaan ole sitä antaa. Tulevan piirakan reuna ei ole Aleksin 'kullan' veroinen.

Kaupasta aiemmin ostetulla taikinalla vuorasin pienen sinisen Pyrex-vuuan kannen, koska vaikka tänään on jo torstai, niin omani on vielä naapurissa. Ja Pyrex-sarjan varsinainen piirakkavuoka on liian iso kokeiluuni. Se toimittaakin hyvin usein 'tarjoiluastian' virkaa.

Pieniä 'Cerise Olivette' tomaatteja ja 'Mozzarella Alfredo' raastetta, tuoretta silputtua oreganoa jääkaapin 'ovesta' ja myöhemmin jotain kostuketta koloihin ennen uunia - se on siinä! Kahden päivän tomaattipiiras, 'Alfredo'-kultani. Se olisi herkullinen varmaan makeista keltaisista tomaateista valmistettuna.

Toinen kokeiluni tänään oli vanha tuttu. Vihanneksia 'kääretorttuun' käärittynä. Se oli ennen aina varma menestys, milloin milläkin täytteellä: pieneksi kuutioitua kinkku-ananasta, kalkkunaa jonkun parina.... Siinä ei ole mitään ihmeellistä muuten paitsi se, että käärittävä torttu onkin uunipellillä paistunut munakas. En nuukaillut, mutta munakas jäi liian ohueksi. suurella pellillä. Uunipellit ovat jättiläisille, ei hiirille! Se ei minua oikeasti haittaa, mutta vieraille kannattaa tarjota kuohkeampaa, jotta he muistavat tulla kylään toistekin !

Kuvan munakas-kääretortun sisällä on tällä kertaa erilaisia vihanneksia:

Paprikaa, maissia, punaisia papuja, hieman raastettua valkosipulia, rukolaa ja majoneesilla maustettua rahkaa.
Munakas paistui tomaatti- sormisuolan kanssa ja siksi on havaittavissa pieniä punertavia laikkuja pinnassa.
Suola on 'The Spice Tree' -kokoelmasta, jonka ostin tammikuussa, Skafferista, Porvoosta, joten en tiedä mistä muualta sitä saa.
Koska yrityksille on kannattamatonta valmistaa tai pakata tuotteita pieniin pakkauksiin, niin nami-hiiri heittäytyy kerran viikossa sarjatyöläiseksi ja valmistaa urakalla vähän sitä sun tätä. Suosin kuitenkin aika paljon toria ja pienpakkauksia, siitäkin huolimatta, että kilohinnat muodostuvat markettien jättipakkauksia hinnakkaammaksi. Pakkasesta ottaminen ja sinne palauttaminen ei oletettavastikaan tee hyvää millekään tuotteelle. joten sitä kaupan taikinaa jälleen meni uuniin.

                      

Ruuan päälle pieni makeus ei ole koskaan pahitteeksi. Wienereistä tuli entistä tasaisempia - alle aprikoosia, päälle mansikka siivuina ja muutama raita tummaa Patissier Schocolade Topping'ia.

Näistä voisi kehitellä jotain kevään juhliin.

Aurinko paistaa. Auringonlaskuun on vielä aikaa, mutta parvekkeella tulee kylmä.

                      

'Alfredon' loppu lepäsi kylmissään yön yli, mutta pääsi uuniin lämmittelemään yhdestä yllättäin palautuneista vuoistani. Ihan tavallista maustettua muna-maitoa kostukkeeksi. Vuoka on ruokalautasella vain koon esittämiseksi eli 20x12cm = kaksi annospalaa sveitsiläisessä käytännössä ja neljä hiiren ruokailumaailmassa! Minulla on neljän vuoan sarja, ja se toimii hyvin. Voi tehdä erilaisia tarjoomuksia useammallekin henkilölle.

nami-hiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !