18. huhtikuuta 2010

Miniwiener ja 'Magdalena' !Miniwiener ja 'Magdalena'


"Aamuhetki kullan kallis", sanonta tunnetaan ympäri maailmaa. Auringon noustessa on hyvä aloittaa puuhastelunsa, ehtii paljon.Se ei liene uusi asia, että nami-hiirellä on melkoinen kokoelma serviettejä, sillä niitä kuluu paljon. Keittiörulla on toisiin tarkoituksiin. Vaikka ne valikoidaankin huolella kuvioinnin ja värin mukaan, niin suuta niillä ei pyyhitä! Servetti on mielessä, sillä eilen vierailin 'Kermahatun' sivulla ja erehdyin luulemaan valkoista voitaikinaa servetiksi. Asia selvisi unihiekat ravisteltuani silmistä. Ihana tapa tehdä wienereitä! Niitä on nyt paistunut aamulla espanjalaisten Magdaleenojen kera. Jälkimmäiset paistuivat neliömuotoisissa papereissaan vaikeuksitta, mutta wienereitä tein ensimmäisen kerran ja jännitin: mitä uunista tulisi ulos? Hillopurkit olivat kai lähteneet 'lomille', vaikkei lentoliikenne kuljekaan Islannista ihan pilviksi tupsahtelevan laavan vuoksi. Sokeritonta omenahilloa oli desin verran, jatkoin sitä pienennetyin omenanpuolikkaan palasin.

Kaupan voitaikinasta lohkasin pienen palan ja kaulitsin sen ohueksi levyksi. Leikkasin noin 7cm neliöitä ja seurasin 'Kermahatun' ohjetta kirjaimellisesti. Se oli muuten hauskaa! Olin laittanut sekoittamaani omena hilloa hieman vaihtelevan määrän pikkulusikalla ruutuihin, jotta näkisin, mikä olisi tarpeellinen mitta varsinkin, jos niitä vielä live-koristelisi myöhemmin. Uunista tuli 5 cm kokoisia, ihan mukavia 'ruutuja'.

Pariin laitoin pyöreän mansikan siivut alku- ja loppupäästä ja maku-testasin ne keskimmäiset! Oli ihan pakko, sillä miltä maistuu 500g mansikoita, jotka maksavat vain 1,20 Euroa? Hyviltä!

Espanjalaiset, muffinsia vastaavat Magdaleenat ovat myös pieniä 5x5cm, mutta luonnollisesti wienereitä korkeampia. Niihin testasin viikolla hankkimaani 16mm (45-9 Kaiser) tyllaa. Lisäksi hieman oranssia kimalleta purkista, jota käytän hyvin säästeliäästi, useimmiten en lainkaan. Keittiön ikkunalla kasvavasta mausteruukusta tarvittiin lehtiä, kun ei nyt ollut minkäänlaista vihreää massaa, josta olisi voinut tehdä lehtiä tai ainakin pieniä sydämiä.

Espanjan kirpakka Magdaleena (18 kpl)

4 munaa
135 g sokeria
135 g kakkujauhoja
1 tl leivinpulveria
1 sitruunan kuori
125 g sulanutta voita
1 tl maitoa
koristeluun tomusokeria

Huomioitavaa, että 3/4 täytetyt vuoat laitetaan pakkaseen 20 minuutiksi, jotta paistettaessa kohoaa kakulle ominainen kohouma keskelle!
Paistetaan ensin 250°C 5 minuuttia, sitten lasketaan lämpö 200°C ja paistetaan kypsiksi!

Osa koristelemattomista joutui pakkaseen vetoketjupussissa, minigrippiä vastaava 'vetoketjusulkijalla' - odottelemaan vaikka 'maalaishiirtä' vierailulle.

nami-hiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !