23. maaliskuuta 2010

Resepti pääsiäisen herkkuun






(Kuvan) torttu on halkaisijaltaan 12 cm

Tätä herkkua tulee tehtyä useampi pieni 'torttu' kerralla ja sullottua pakkaseen hetkeksi. Puuterointi tapahtuu sulatuksen jälkeen erilaisin kuvioin ja aina en viitsi sitä edes koristella, kun yksin syön sitä kahvin kera pitkin päivää. Pienet leipomukset ovat mielestäni kätevämpiä kuin suuret ja tarjollehan voi laittaa kaksi tai kolme, jos vieraita on runsaammin. Senhän kaikki tietävät, että mitä pienempi pala tarjolla, sitä varmempaa on usean palan menekki henkeä kohden. - Keski-eurooppalaiseen tapaan kaikkien tarjoomusten palat ovat todella suuria.  Ohje on 'vain' 4:lle henkilölle.


Taikinan ostan aika usein valmiina kaupasta ja käyttelen sitä sitten erilaisiin mielitekoihin.
Nyt tarvitaan 26 cm piirakkavuokaan siis riisipuuroa, jota varten
4 dl maitoa, ripaus suolaa ja 100g riisiä
keitetään rauhallisesti 30 min. jotta sakenee paksuksi puuroksi, annetaan jäähtyä.
Taikinapohja asetellaan vuokaan ja päälle levitetään tasaisesti
200 g pehmeitä aprikoosin palasia ja keltaisia rusinoita (tai jompaa kumpaa).
Sekoitetaan tasaiseksi massaksi
75 g voita, 75 g sokeria, hieman suolaa, 3 keltuaista,
1/2 hyvin puhdistetun tai biositruunan raastettua kuorta,
75 g jauhettua mantelia, sekä 1,8 dl kermaa, unohtamatta puuroa.
3 valkuaista vatkataan vanilja ripauksen kanssa! 
 Lisätään varovaisesti massan joukkoon. Massa levitetään tasaisesti vuokaan reunoja myöten.

Paistetaan: 180°C keskitaso / n. 45 min.
Koristeluun tomusokeria tai pääsiäisrakeita.


nami-hiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !