19. helmikuuta 2010

Vitamiinirikasta ja värikästä !

Yhden hiiren taloudessa on omat hyvät puolensa, kuten pieniä haittojakin. Hyvistä asioista ei millään halua luopua ja ne haitat häviää 'think pink'!

Ei olisi mitenkään vaikeaa syödä aamusta iltaan samasta aineksesta tehtyä ruokaa, keittoa tai salaattia ja vaihtaa sitten seuraavana päivänä toiseen raaka-ainekseen. Tästä ei ei edes rakas vatsaakaan pahastuisi, mikäli 'vaihdokset' koostuisivat tarpeeksi erilaisista aineksista huomioiden vitamiinit ja hivenaineet. Olen kuitenkin päätynyt täyttämään vatsani erilaisilla aineksilla päivittäiseksi eineeksi. Siispä aamuisin kurkistelen jääkaapin sisältöä ja keräilen jollekin alustalle sitä, sun tätä. Hetki pitää aina miettiä, jos ei muuten niin tavan vuoksi ja ryhtyä sitten toimiin, jotta on mitä syödä, kun nälkä yllättää. - Tässä on muuten yksi pienistä yhden hiiren ongelmista, ettei ole sitä, joka kertoo tai toivoo, mitä tänään syödään!Näistä piti kehitellä tänään jotain hyvää..... 
.....tällaista sitten syntyi. Nimike voisi olla 'Moroa fenkolilla'. Sovellettu idea on ulkomaisesta ruokalehdestä 5-6 vuoden takaa ja ainekset neljälle henkilölle. Tästä salaatista pidän kovasti.

- 4 mehukasta Moro-veriappelsiiniä
- 1 fenkoli silputtuna (keitän aina muutaman minuutin)
- 1/2 dl hassel- tai saksanpähkinöitä rouhittuna
- 1/2 dl hassel- tai saksanpähkinän öljyä
- (meri)suolaa maun mukaan
- tuoretta salaattia

Kun laitan itselleni salaattia, niin jätän ainekset usein isohkoiksi palasiksi ja miltein poikkeuksetta ripottelen joukkoon rakuunaa.

Toinen salaatti tälle päivälle oli 'Päärynöitä vuohenjuuston kanssa'. Toki syön kalaa ja lihaa vuorotellen, mutta nyt kaapin sisältö oli tyhjennettävä vielä hyvä kuntoisista vihanneksista. Se toinen annos tarvitsi hieman lisää täydennystä jääkaapista. Tuoreet päärynät olivat menneet 'teehen', joten käytin nyt pienen purkin säilöttyjä. Loput voisin syödä huomenna.


- vuohenjuustoa palasina
- päärynää palasina
- tuoretta salaattia
- 1/2 limetin mehu
- vihreää oliiviöljyä
- viinietikkaa 'Sherry'
- hieman suolaa ja pippuria myllystä
- 1/2 dl kuivattuja kirsikoita tai karpaloita
- lisäksi olin höylännyt loput Tête de Moine juustopalasta.
Edellisen nautin lounaaksi ja tämä jälkimmäinen odottelee vielä vuoroaan, samoin loput suomalaisesta saaristolaisleivästä.


Katselen mielenkiinnolla blogeja hieman myöhemmin illalla, jotta näen moniko teki Laskiaistiistain perinneruokaa, hernekeittoa, jota minun tekee aivan mahdottomasti mieli.


En Guete - hyvää ruokahalua!

nami-hiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !