11. marraskuuta 2016

Mestarikokin ideoita seuraten !Suklaata rakastava ja miltei päivittäin sitä naposteleva nami-hiiri ei ole kovin innostunut suklaisista jälkiruuista…kohtuus kaikessa. Televisiosta tulee niin monia MasterChef ohjelmia, että vaikea valita kanavaa. - Niitä näitä hiiren pojan kanssa jutellessa, poika kertoi nähneensä Austraalian MasterChef Ohjelman, jossa Heston Blumenthal opasti 'vesi+suklaa ihmeen' vatkauksen, entä hiiri Äiti?  Sen hiiri oli ohittanut varmaan katsellessaan jäätanssia tai eri maiden parketilla tanssia. Mutta puhelun jälkeen hiiri ryhtyi tuumasta toimeen. Oli mentävä yhdellä 72%:lla 100g levyllä ja pienennettävä vesimäärää; iso keittosuklaalevy oli ainoastaan 45%. 

Kahden aineen suklaamousse, joka vie kielen mennessään

tarvitaan kaksi lasikulhoa iso ja pieni
270 ml kiehuvaa vettä  
350 g tummaa 70% suklaata palasina 
jääpaloja ison kulhon pohjalle


TEE NÄIN:
°  Paloittele suklaa ja laita palaset pienempään kulhoon.
°  Laita isompaan kulhoon jääpaloja valmiiksi jonkin verran...niin ettei pieni kulho keiku ulos.
°  Keitä vesi ja kaada suklaapalojen päälle ja sekoita vispilällä, niin kauan, että suklaa on sulanut täysin, jatka vispausta hetki.
°  Nosta suklaakulho jääpalojen päälle ja jatka vispailua, huomaat pian, että seos sakenee melko…jatka vispausta, kunnes seos on moussemaista, pehmeää ja nautittavan hyvää pikkusormella maisteltuna, nimettömällä voi vielä testata varmuudeksi!
a)
Nosta kulho pois jäiden päältä ja annostele pehmeä, kuohkea mousse maljoihin tai pursota  lautasille, tarjoile suht' pian! 
b)
 Mousse paksuuntuu helposti ylivatkaamisesta ja muuttuu ’kovaksi’, nosta kulho pois jäiden päältä ja sekoita hieman, niin se muuttaa muotonsa pehmeän lempeäksi jälleen!

°  Tumma, vahva 72% suklaa on vatkatessa muuttunut vähemmän bitteriksi, mutta jos haluat siihen lisämakeutta lisää ripaus  s u o l a a  ei siis sokeria! - Tätä ei hiiri ole testannut, joten pian (pallo)vispilä on taas tassussa !

nami-hiiren huomautuksia:
° Joissain H.B. ohjeessa oli mainittu, että 350 g suklaata ja kiehuvaa vettä 425 g…hiiren eteen osui ensin tämä video….tulosta syntyi, mutta aikaa meni ja kädet olivat ihan poikki!
° Yllä oleva resepti ei ottanut voimille ja valmistui todella nopeasti.
° Yksi asia vielä…taivaalliseen makunautintoon tietty vaikuttaa, reilusti kaakaopitoinen suklaa ja sen laadukkuus, mutta hyvä mousse syntyi myös siitä edukkaammasta talous(keitto)suklaalevyistäkin! Kuvan lautasella on molempia.....eikä eroa huomaa!

nami-hiiri

5 kommenttia:

 1. Tämä jakso on mennyt multa ohitse. :/ Pitää katsoa, jos löytyy netistä vielä. Kiinnostava ohje, pitää testata tätä. :)

  VastaaPoista
 2. Ps. Miten tuo tummasuklaa käyttäytyy kun veden kaataa kuumana päälle.. Eihän pala?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaura - tämä oli tosi mielenkiintoinen reseptin kokeilu.
   Suklaa ei huutanut 'apua' :
   https://www.youtube.com/watch?v=g28-9NVUHj0

   Suosittelen !

   Poista
 3. Oh, mikä ohje! Tätä on kokeiltava itsekin.

  VastaaPoista
 4. Kokeilemisen arvoinen ja nopeasti valmistuva - Leena-muori.

  VastaaPoista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !