3. syyskuuta 2009

Suklaata kiekosta !


 

 "Miten olen voinut elää tähän saakka tietämättä, että on maailmaassa olemassa SUKLAAKIEKKO? Seuraako tästä nyt enää mitään hyvää?" 

Näin tuumaili minulle tuntematon Anna, joka oli nähnyt taidokkaakkaat pyöräytykset suklaakiekosta, Eben kirsikkaisessa suklaahyydykekakussa ja leivoksissa. Tuo oli niin hauskasti sanottu, että halusin ehdottomasti aloittaa tämän osion juuri tuolla lainauksella. Arvelen monen muunkin ajattelevan samoin. 
  
Suklaakiekko on sveitsiläisen Chocolatier Gysin, valmistama suklaa, Swiss Choco-Roulette. Se on laatusuklaan aatelia omassa luokassaan. Raaka-aineet ovat tarkoin ja huolella, tiheällä seulalla valikoituja, eikä valmistuksessa ole käytetty lisäaineita, myöskään raaka-aineen muutoksia ei ole  tehty. Kiekolle on kehitelty ihan oma suklaahöylä, jolla saadaan upeita kiehkuroita kakkujen ja jälkiruokien koristamiseen. - Voihan suklaa olla kaunis kiehkura, vaikka se menisi suoraan suuhunkin ilman sitä kakkua, eikö vain voikkin? - Hieman suklaan lämpötilasta riippuen, ruusukkeet ovat runsaita lieriöitä/ruusukkeita tai avonaisempia 'töttöröitä', kuten kuvista näkyy. Pienellä, lyhyellä kiepautuksella tulee taas ihan eri näköinen koristus kiisselin tai vanukkaan päälle, Hannan koristeen tapaan.
Suklaakiekon ympärille on hauskaa kerääntyä perheen tai ystävien kanssa. Jokainen voi silloin pyöräytellä omat koristeensa jälkiruoka-annoksiin. Ja mikä estäisi höylättyjä kiehkuroita leikkimielisesti arvostelemaankin! Mutta sen on tapahduttava aika nopeaa tahtia, sillä kiehkurat ovat hauskan ulkonäkönsä lisäksi myös todella maistuvaa suklaata.              


Hiirenkolon keittiö                                 ja vieressä Mansikkamäeltä saatu kuva !
        
Mansikka-suklaa raitainen on uusin, tämän tuoteperheen jäsen ja juuri markkinoille tullut yhdistelmä. Muita makuja ovat mm. marmoroitu tumma/valkoinen, pistazia/tummasuklaa, tumma suklaakiekko, vuoden loppuun asti tumma/valkoinen ns. puolet ja puolet. 
Ja ettei makeaa mahan täydeltä, niin suklaakiekon höylä on suunniteltu siten, että se soveltuu oikein hyvin myös Tête de Moine eli Monk's Head, juustoruusukkeiden tekoon. Keski-Euroopassa juustokoristeet kuuluvat arkipäivään, niin eväisiin kuin  arkisiin   välipalavoileipiinkin kotona. Silmäruokaa makuhermoja kutkuttamaan.  
                                                                
"Voisin  lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin,
mutta en ole luovuttajatyyppiä."

nami-hiiriRaita kirjoitti 16.1.2014 klo 10.01 Ihana tuo kiekko !! ♥ Mistä tuollaisia saa ja minkälaiseen hintaan?  Vaikuttaa hyvältä ja ihanalta vempaimelta =) 

Mia kirjoitti 8.9.2014 klo 01.31 
Heippa! Nyt on PAKKO kääntyä puoleesi kysymään, että tiedätkö, mistä näitä voisi saada? Alan olla etsinnöissäni jo epätoivoinen.... 
 nami-hiiri itse kirjoitti 8.9.2014 klo 08.06 
 Nyt osuit oikeaan osoitteeseen - Mia! Höylällä vai ilman? Tarkistan huomenna, mitä makuja löytyy tuoreena kesän jälkeen. Olen just lähdössä synttäreille hieman kauemmas, mutta palaan illalla. 

Mia kirjoitti 8.9.2014 klo 09.01 Wauuuuu...!! Tarvitsen myös höylän. Ihan mahtava juttu...ilmoittele kun ehdit 😊 
 ....hiiri itse kirjoitti 8.9.2014 klo 09.13 Mia, laitatko sähköpostiosoitteesi, minun on tuolla tuolla oik. ylempänä. Lähettäjän ei näy nykyään Vuodatuksessa, vaikka olisitkin laittanut. Palaan illemmalla. 
 Mia kirjoitti 9.9.2014 klo 01.34 
 Laitettu 😊 tulihan perille? 
.....hiiri itse kirjoitti 9.9.2014 klo 09.22 Kohta tulee postia sähköisesti, malta hetki!

 Essi kirjoitti 28.10.2014 klo 15.32 
 Oi tällaisen kyllä haluan!! Mistä olet näitä ostanut? Saako jostain suomalaisista nettikaupoista? 

nami-hiiri itse kirjoitti 28.10.2014 klo 15.45 
Kiitos - Essi - kun piipahdit ! Pahoittelen, ettei saa toistaiseksi, olen toimittanut vuosia ainoastaan yrityksille tai niille suoraan, jotka tiedustelevat eli laitatko sähköpostia, niin jatketaan... 

 Mirka N kirjoitti 28.9.2016 klo 15.31 
 Heippa.. saisko sun kautta näitä suklaakiekkoja? Laita sähköpostilla viestiä jos onnistuupi.. huiskale@hotmail.com 
 nami-hiiri itse kirjoitti 28.9.2016 klo 15.35 
 ....laitetaanpa viestiä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !